fredag 8 januari 2010

Enkelt kort

Idag är det fredag, skönt! Maken kommer hem efter att ha jobbat borta hela veckan.
Ute skiner solen, snön glittrar och det är ca 15 minusgrader.

Nästa vecka börjar skolan och det är väl skönt men samtidigt bävar jag inför det. Maken jobbar i Norge och vi har bara en bil för tillfället så vi får snällt gå dit vi vill. Det tar väl i vanliga fall ca 15-20 minuter att gå till barnens skola/dagis och lika lång tid för mig att gå tillbaka. Känns inget vidare att behöva gå när det är så här kallt. Hur länge tänker det här vädret hålla i sig??
Nu när skolan börjar igen tycker jag att vädret kan bli lite mildare igen faktiskt.

Nu till kortet jag gjorde igår kväll. Ett väldigt enkelt kort helt utan motiv och text. Jag gillar att ha en bunt med såna eftersom texten kan läggas till när jag får användning för kortet.


Här har jag använt mina pappersrosor igen men denna gång utan glitterlim. Jag har även plockat fram min Doily Lace. Den används inte så flitigt som jag skulle vilja eftersom det så trögt att stansa med den. Man får riktigt slå på det lilla handtaget för att få den att gå igenom och ont får man...
Band och papper kommer från magnolia.
Jag brukar vanligtvis "storstäda" varje fredag men jag tror jag gör det imorgon istället. Tänkte plocka bort alla julsaker samtidigt och det känner jag faktiskt inte för att göra idag.
Är jag den enda som har mina julsaker och julgran kvar? Känns som dom flesta har väldigt bråttom att plocka bort sånt efter jul.

Trevlig helg!

9 kommentarer:

Kari sa...

Jeg har det på samme måte som deg angående julepynten. Treet er borte, men det andre henger enda. Føler at alle andre plukker bort julen nesten før den er ferdig.

Kari :-)

Malin E sa...

Jättefint kort.
jAG HAR LÄRT MIG ATT OM STANSEN GÅR TRÖGT KAN DU STANSA NÅGRA GÅNGER I SMÖRPAPPER ALLTSÅ BAKPLÅTSPAPPER FÖR ATT FÅ DEN ATT GLIDA LÄTTARE OCH I ALUMINIUMFOLIE FÖR ATT VÄSSA KANTERNA.hAR INTE TESTAT OM DET FUNKAR MEN JAG LÄSTE DET I ALLA FALL NÅNSTANS SÅ JAG SKA TESTA NÄR DET BEHÖVS TÄNKTE JAG.Värt att prova?
Oj förlåt att jag skrek inte meningen..
och angående julsakerna nejdå här har du en till som fortfarande har både gran och adventsljusstakar framme.Det enda jag plockat bort är alla tomtar.Här är det uppe länge förra året va jag nog sist i stan med att ta bort adventsljusstakarna hi hi hi
Jag tycker det är så myyyysigt!
Ha det gott.
Malin

mamma0709 sa...

Precis som Malin skrev tidigare har jag också läst att man kan vässa sin Martha Stewart,men man ska stansa genom aluminiumfolie först och sedan bakplåtspapper.

http://www.youtube.com/watch?v=4O22Egrjw2o

på denna sidan visar hon hur du ska göra.

Eva =)

Kimsan sa...

Hejsan!

Fint kort.

Jag har alla mina julsaker framme fortfarande. Vill ha stämningen kvar så länge som möjligt :)

Kim

agge sa...

Vilka enormt fina kort du gör och rosorna var ju jätteläckra. Agneta

Hanna sa...

Jättefint kort, precis som alltid!
Tack för beskrivningen på rosorna längre ner. :o)
Jättefina.

Trist med stansen. Köpte en från Fiskars en gång, som inte fungerade alls... Blev bara små hål i kanten och inget mer, ens om man tryckte allt vad man hade.

Trevlig helg!
Många kramar från Hanna

syster jennie sa...

Jaha hehe. Jag & Oliver åt pizza nu ikväll framför bolibompa! Jättemys! Han tyckte nog att det var mysigt oxå var han var så snäll så o så himla go o mysig!! Sedan åt han satt godis (majskrokar) o han fick vara uppe till 8 ikväll :) Nu ska jag kika på lets dance o käka lite gott :P

MarieKeX sa...

Jeg syns de rosene dine er så fine! :) Jeg har vokst opp med tradisjonen at jula er slutt 20. dag jul(altså 13. januar). Jeg tror jeg aldri har tatt ned julepynt og tatt ut juletre før da... :) Jeg har bekjente som kastet ut juletreet og pynten 3.dag jul.. litt tidlig.. da kunne de like gjerne latt være å pynte :)

Maroe sa...

Hos mig hänger ljusslingorna i fönstret fortfarande kvar och kommer att göra så i ytterligare några dagar! Ingen panik enligt mig alltså;)